Stages/scripties

Het UMC Utrecht Hart- en vaatcentrum  omvat zowel patiëntenzorg, onderzoek als onderwijs op het gebied van hart en vaten. Het wetenschappelijk onderzoek van hart- en vaatziekten vindt vanuit verschillende invalshoeken plaats (zie ‘Hart- en vaatcentrum: onderzoek‘) waarbij we gebruik maken van de meest moderne technieken. Onderzoek op moleculair of  cellulair niveau, met proefdiermodellen of patiëntenstudies: het gebeurt allemaal. Deze brede en veelzijdige benadering betekent dat het Hart- en vaatcentrum veel stage- en scriptiemogelijkheden heeft voor talentvolle (bio)medische studenten. Wil je bijvoorbeeld helpen hart- en vaatlijden in een vroeg stadium op te sporen? Ga dan met ons op zoek naar nieuwe biomarkers of beeldvormende technieken. Of wil je weten waarom hartpatiënten plotseling een hartritmestoornis krijgen? Help ons dan om het mechanisme hiervoor te ontrafelen.

Hieronder staan een aantal links waar aanvullende informatie over stagemogelijkheden op specifieke onderwerpen gevonden kan worden:

Voor informatie over andere stage- en/of scriptiemogelijkheden binnen het Hart- en vaatcentrum en de emailadressen van onze stagebegeleiders kun je contact opnemen met ons programmabureau via het emailadres hartenvatenonderwijs@umcutrecht.nl.